Gyógynövényes párnáink felveszik a harcot a migrénes fejfájással, alvászavarral és a stresszel is. Nehezen alvó gyermekeknek is ajánljuk!

Blog

 

Az apák napja különleges alkalom, amelyet minden évben június harmadik vasárnapján ünneplünk, hogy kifejezzük szeretetünket és megbecsülésünket azok iránt a férfiak iránt, akik életünk fontos részei. Ez az ünnep remek lehetőséget kínál arra, hogy megmutassuk apukánknak, mennyire fontosak számunkra, és hogy különleges meglepetéssel kedveskedjünk nekik. Ebben az évben szeretnénk figyelmedbe ajánlani valami igazán különlegeset: 3D fa puzzle térképek nagy választékban, amelyek garantáltan mosolyt csalnak majd édesapád arcára.

Az allergia egyre gyakoribb jelenség a mai világban, és sokak életét megkeseríti. Ebben a blogban alaposan körbejárjuk az allergiák világát: megvizsgáljuk, mikor milyen allergiaszezon van, milyen praktikák segíthetnek az allergiás tünetek enyhítésében, és kitérünk a Natura Products webshop antiallergén párnáira is, amelyek nagyszerű segítséget nyújthatnak az allergiások számára.

BIZALOM A TEXTÍLIÁBAN!

A STANDARD 100 by OEKO-TEX® megkülönböztető jelölés az elmúlt több mint két évtized alatt a textil termékek világszerte legismertebb környezetvédelmi tanúsító védjegyévé vált, amelynek magas piaci értéke versenyelőnyt biztosít. Az OEKO-TEX® védjegy a végfelhasználók számára azt jelzi, hogy a termék ártalmas anyagokat nem tartalmaz, ezért biztonságos és bőrbarát, így a védjegy a döntéshozatal fontos eszköze lehet textiltermékek vásárlásakor.

Mit jelent az Oeko-Tex tanúsítvánnyal rendelkező szövet? Az 1992 óta használatban lévő Oeko-Tex az úgynevezett egészségügyi minimumkövetelményeket ellenőrzi.

Előírja a textil- és ruhaipari gyártásban használt anyagokban előforduló kémiai anyagoknak azt a még megengedett mennyiségét, ami az emberi szervezetre nézve nem jelent veszélyt. A nemzetközi OEKO-TEX Szervezethez tartozó akkreditált vizsgáló intézetek hivatottak arra, hogy a termékeket ebből a szempontból minősítsék és ezt követően rendszeresen ellenőrzik, hogy az OEKO-TEX tanúsítványt megszerzett termékek folyamatosan teljesítik-e az előírt követelményeket. Ez biztosítja a fogyasztóközönség számára, hogy az OEKO-TEX megkülönböztető jelzéssel ellátott termékek az egészségre nézve nem ártalmasak.

Biztos, hogy jobb választás, mint a hagyományos gyártás ruházati termékei, de ez esetben nem beszélhetünk BIO minősítésről.

Viszont az Oeko-Tex nem foglalkozik a gyártás mikéntjével. Például nem szükséges a szennyvízkezelés, és nincsenek előírások a munkakörülményekkel kapcsolatosan. Ez NEM organikus tanúsítvány és a termékek nem szükségszerűen ökológiai termesztésű gyapotból vagy természetes szálakból. Műanyag fonal (poliészter, nylon, akril) megengedett. Az Oeko-Tex csak a végtermék használatának biztonságával foglalkozik.

Az Oeko-Tex 100 tanúsítvány kiemeli az egészségre káros anyagokról szóló ismert vagy gyanítható kémiai anyagok - köztük az ólom, antimon, arzén, ftalátok, peszticidek és klórozott fenolok - hosszadalmas listáját.

Tilos a következők használata:

 •     tiltott azoszínezékek,
 •     minden égésgátló
 •     rákkeltő és allergiát okozó színezékek
 •     rovarirtók, peszticidek (növényvédőszerek)
 •     klórozott fenolok
 •     szerves klór tartalmú benzolok és toluolok
 •     extrahálható nehézfémek
 •     ftalát tartalom,
 •     UV-stabilizátorok
 •     szerves ónvegyületek (TBT és DBT)
 •     formaldehid

 továbbá határértékek vonatkoznak a következő tulajdonságokra:

 •     színtartóság,
 •     pH érték,
 •     könnyen illó komponensek emissziója,
 •     szag

A bőr természetes pH-ja  savas, ha ez megbomlik, a bőr védekező képessége csökken, és sebezhetőbbé válik, ami ekcémát, allergiát vagy más bőrirrítációt okozhat. Kisbabák és gyerekek esetében ez fokozottan igaz. A bőr védelmét a hidrolipid réteg látja el, ez azonban kisebb mértékben termelődik a babáknál és a gyerekeknél, mint a felnőtteknél. Ezért az Oeko-Tex minősített anyagoknak bőrbarát pH-értékűeknek kell lenniük.

Az OEKO-TEX Standard 100 négy termékosztályt határoz meg:

 • I. Csecsemők és kisgyermekek által használt termékek (3 éves korig) bőrruházat kivételével (body, rugdalózó, textil állatok, stb.)
 • II. A bőrrel közvetlenül és nagy felületen érintkező termékek (fehérneműk, ingek, nadrágok, ágynemű, frottíráru)
 • III. A bőrrel közvetlenül nem vagy csak kis felületen érintkező termékek (kabátok, zakók, bélések, töltetek)
 • IV. Lakás- és dekorációs textilanyagok (amelyek a testtel közvetlenül nem vagy alig érintkeznek) - asztalterítők, falburkolatok, lakástextíliák, függönyök, kárpitok, padlóburkolatok és matracok

Az eddig megvizsgált és minősített termékek túlnyomó többsége (több mint 90%-a) az I. és II. termékosztályba tartozott.

A szabvány a négy termékosztályra nézve más-más határértékeket ír(hat) elő, annak figyelembe vételével, hogy az adott paraméter a testfelülettel érintkezve mennyire lehet veszélyes az emberi szervezetre nézve. Minél intenzívebben érintkezik egy termék a bőrrel, annál szigorúbb humánökológiai követelményeknek kell megfelelnie. Ez magyarázza, hogy a szabvány különösen szigorú követelményeket támaszt a csecsemők és kisgyermekek által viselt, illetve használt termékekre.

A kreatív ajándékok olyan ritkák mint a fehér hollók. Sokan nem merülnek el az ötletelés varázsában, hiányzik belőlük a kitartás vagy egyszerűen nincs elegendő idő a szabad pillanatokban. A NATURA gyógynövényes párnák és a különleges 3D Fa Puzzle Fali Dekorációk a kreatív ajándékok csoportjába tartoznak.

Az alvás, különösen a gyerekek számára, kulcsfontosságú az egészséges fejlődéshez és a mindennapi életben való jólétükhöz. Azonban nem minden párna vagy alvási környezet megfelelő gyermekeink számára. Ebben a bejegyzésben felfedezzük a NATURA gyógynövényes gyerekpárnák világát, melyek egyedi gyógynövénykeveréküket használják 9 különböző gyógynövénnyel, és miként szolgálhatnak egészséges és pihentető alvással a gyermekek számára.

Természetes Anyagokból Készült Különleges Otthoni Dekorációk: A NATURA Webshop Sikertermékei

Az alvás és az egészség közvetlenül összefügg egymással. Az elégséges és minőségi alvás nélkülözhetetlen ahhoz, hogy testünk és elménk regenerálódhasson, és felkészülhessünk a következő napra. Sajnos az alvászavarok és az álmatlanság sokak számára ismerős problémák, amelyek megnehezítik az éjszakai pihenést és a nappali teljesítményt. Azonban van egy természetes és hatékony eszköz, amely segíthet az alvás javításában és ezáltal az egészségünk megőrzésében: a gyógynövényes párnák.

 

Az éjszakai alvás egy olyan időszak, amikor testünk és elménk feltöltődhet, hogy újra frissen és energiával teli ébredjünk. Nem csupán az alvás mennyisége, hanem minősége is kulcsfontosságú az egészségünk szempontjából. Ebben a cikkben megosztjuk veled, hogy miért fontos a jó alvás, és hogyan segíthetnek a gyógynövényes párnák ebben.

Az irodai tér kialakítása és dekorációja mindig is fontos szerepet játszott az összhatás kialakításában és a munkahelyi hatékonyságban. Azonban egy olyan termék, mint az "Exkluzív Irodai LED-lámpaóra," mostanra lépett a modern irodai környezetekbe, mint a funkcionális és stílusos megoldás.

Az alvás az emberi élet egyik alapvető szükséglete, és számos tényező befolyásolja minőségét. Azok számára, akik küzdenek alvásproblémákkal vagy gyakran tapasztalják a stresszt és fejfájást, egy gyógynövényes párna lehet az egyik legjobb megoldás. Ebben a cikkben bemutatjuk, miért érdemes fontolóra venni a gyógynövényes párnák használatát, különös tekintettel a gyermekpárnákra, és megvizsgáljuk a memória habszivacs töltet előnyeit.

Mennyi egy egészséges kisgyerek alvásigénye? Miért nem tud elaludni? Összegyűjtöttünk pár természetes módszert, hogy az elalvás könnyen menjen!

Ha sokszor megesik, hogy nem tud aludni, érdemes az alábbi tanácsokat megfogadnia. Az alvásproblémák hátterében ugyanis nagyon sokszor rossz szokások állnak és ha ezeken változtatunk, a kiváltó okot pár nap alatt megszüntethetjük és újra pihentető éjszakákban lehet részünk.

Akinek volt már migrénje, vagy ismer olyat, aki fejfájós, az tudja, milyen kegyetlen tud lenni ez a hasogató érzés. Bár a migrénes fejfájás okozója több minden lehet, gyanús, ha a fájdalom reggelenként, ébredés után rögtön jelentkezik. A megfelelő párna kiválasztásával megszabadulhatunk a kínzó fájdalomtól.

Az alvás természetes módja az öngyógyításnak, és ha jó minőségű, felkészíti a szervezetet a következő napra, sokakat azonban az alvászavar meggátol abban, hogy kipihenjék magukat. A gyógynövények egyre nagyobb figyelmet kapnak nyugtatószerként, hiszen különböző típusú természetes bioaktív vegyületeket tartalmaznak, ráadásul kevés mellékhatással rendelkeznek.

Felnőtt párnáink 10 féle gyógynövényt tartalmaznak, melyek tökéletes megoldást nyújtanak alvászavarra, fájdalomcsillapításra és stresszoldásra is.

Az álmatlansággal küzdő gyermekek számára ajánljuk Gyógynövényes gyermekpárnáinkat, melyeket 9 féle gyógynövénnyel töltünk meg. A gyermekpárnák menta nélkül készülnek, ugyanis két éves kor alatti kisgyermekeknek nem szabad mentol tartalmú készítményeket adni.