Gyors szállítás. Rendeld meg most és akár már másnap nálad lehet a csomagod!

Blog

Természetes otthon, iroda kialakításának egyszerű útmutatója a Natura csapatától

2023.06.14 08:34
Természetes otthon, iroda kialakításának egyszerű útmutatója a Natura csapatától


A fenntarthatóság kifejezés már több mint 30 éve jelen van, de úgy tűnik, hogy a legtöbben csak most kezdik igazán megérteni. Talán most vagyunk készen arra, hogy több figyelmet fordítsunk a környezetre, és bevonjuk ezt a fogalmat otthonainkba és belső tereinkbe. Ebben a cikkben részletesebben megnézzük a fenntartható dekoráció alapelveit és konkrétan azt, hogyan alkalmazhatóak ezek az elvek a Natura Webshop kínálatában található fa 3D Puzzle Világtérképekre.


Tehát mi is az a fenntarthatóság?


Nos, a legfontosabb szó, amelyet érdemes megjegyezned, az a "felelősség". Századokon át arra törekedtünk, hogy jobb, hatékonyabb és olcsóbb termékeket hozzunk létre, anélkül, hogy figyeltünk volna azokra a környezeti kockázatokra és hatásokra, amelyeket ezek a fejlesztések okoznak a bolygón. Most az irány eltolódott a gyors és olcsó gyártásról a hosszabb élettartamú, kevesebb földi erőforrást felhasználó magasabb minőségű termékek létrehozására. Ugyanakkor javulnak olyan apróságok is, mint például a csomagolásban felhasznált mennyiség és az újrahasznosítás.

A kérdés az, hogyan alkalmazzuk ezt a dekorációk területén? Hadd ajánljunk három egyszerű dolgot, amelyek középpontjában a Fa 3D Puzzle Világtérképek állnak.

Kezdd kicsiben.

Igen, gyakorlatilag lehetetlen nullahulladékot előállítani és olyan otthont építeni, amelyben nincsenek újrahasználhatatlan részek, de nem is erről szól a felelősségvállalás. Kezdd kicsiben, válaszd azokat a dolgokat, amelyeket legkönnyebb először megtenni, és próbáld meg egyesével. Nézd meg, hogyan lehetséges, tedd szokásoddá, majd próbálj ki újakat.Tervezz

Okosan vásárolj, gondolkodj előre. Miközben dekorációt vásárolsz, keress jobb anyagokat és környezetbarát márkákat. Azonosulj a Natura Webshop kínálatában található fa térképekkel és válassz olyanokat, amelyek hosszú távon szolgálnak, és hozz bölcs döntéseket. Ne vásárolj impulzívan.

Fejlessz

Bár a fából készült 3D Puzzle Világtérképek és az újrahasznosított anyagokból készült dekorációk ára magasabb lehet, viszont évekig jó állapotban maradnak. Sokkal kisebb környezeti károkat okoznak - tehát igyekezz kevesebb dolgot vásárolni, de győződj meg róla, hogy megéri az árukat.

 Most pedig beszéljünk a gyakorlati dolgokról! Íme 4 tipp a fenntarthatóbb dekoráció kialakításához a Natura Webshopban található fa 3D Puzzle Térképekkel.

 1. Használd ki a természetes fényt

  Az egyik ingyenes erőforrás, amit gyakran elfelejtünk, az a napfény. Számolj vele, amikor dekorálsz: hozz létre nyitott tereket, ne takarják el felesleges falak és ablakok. Az energiaveszteség is fontos tényező az éghajlatváltozásban, és a megvilágítás nagy részét teszi ki. A LED izzók használata jó választás lehet, mivel legalább 75 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint az hagyományos izzók, és körülbelül 25-ször hosszabb élettartammal rendelkeznek.

 2. Csökkentsd a hulladékot

  Ha elkezded figyelembe venni a mindennapokban termelt hulladék mennyiségét, azonnal megváltoztatod a fogyasztási szokásaidat, és idővel ez természetessé válik számodra. A NATURA Webshopban kínált fa térképekhez hasonló dekorációk vásárlásakor keress olyan márkákat, amelyek környezetbarát csomagolást és újrahasznosítható anyagokat használnak, és fontosnak tartják a fenntartható forrásokat és környezetvédelmet. Az újrahasznosított dekorációk és bútorok használata is kiváló módszer a fenntarthatóság szempontjából. Az antik tárgyak vásárlása pedig egyik legkedvezőbb, ugyanakkor környezetbarát döntés lehet az otthonod számára. Még ha nem vagy oda az ötletért, hogy mások régi foteljeit használod, biztosan találsz szép csillárokat, vintage fa asztalokat és egyéb remek darabokat az otthonod számára. Az antik dolgok beszerzése rengeteg erőforrást takarít meg és jelentősen csökkenti az új hulladék mennyiségét.

 3. Használj környezetbarát anyagokat

  Bútorvásárlásnál az egyik fontos szempont a használt anyagok. Vásárolj olyan dolgokat, amelyek könnyen újrahasznosíthatók vagy még jobb, olyan bútorokat, amelyek már újrahasznosított anyagokból készültek. Ezek közé tartoznak az újrahasznosítható üveg, az újrahasznosított alumínium, műanyag, parafa, beton és karton anyagok. Válassz olyan anyagokat, amelyek gyorsan megújulnak, például a gyorsan nővő bambusz. Vásárolj olyan márkáktól, amelyek felelős módon állítják elő a bútorokat. Ezekhez léteznek olyan szabványok és tanúsítványok, amelyek segítenek a választásban. 4. Felelősségteljes beruházás

  Ahelyett, hogy vakon követnéd a legújabb trendeket, vásárolj olyan darabokat, amelyekről tudod, hogy hosszú távon szolgálnak majd, és boldoggá tesznek. A hosszú élettartamú tervezés lényege az, hogy tartós és időtálló dekorációkat használjunk, és abbahagyjuk a teljes belső tér ötévente történő változtatásait. Ne vásárolj olyan dolgokat, amiket egy év múlva ki fogsz dobni, vagy azért, mert meguntad vagy mert gyorsan elkopnak. Válassz minőséget a mennyiség helyett, válaszd a egyszerű és sokoldalú alapbútorokat, amelyek jól mutatnak különböző terekben. Ismerd meg az összetevőket és az anyagokat, válassz olyan elemeket, amelyek darabról darabra javíthatók, módosíthatók vagy újrahasznosíthatók, amikor már nincs rájuk szükséged, és nem kell eldobni.

Reméljük, hogy kis útmutatónk segít elindítani felelősségteljes utadat!

A következőkben néhány olyan fa térképet ajánlunk, amelyek remek fenntartható beruházást jelentenek otthonod számára: